طرز تهیه دسر عربی مجلسی برای میهمانی

طرز تهیه دسر عربی مجلسی برای میهمانی

از خوشمزه‌ترین انتخاب‌هایی که برای تهیه دسر وجود دارد، بی‌شک می‌توان به انواع دسرهای عربی اشاره کرد. چه باور کنید و چه نه، کشورهای عربی خاورمیانه، طیف گسترده‌ و متنوعی از انواع دسرها دارند که هر یک از آن‌ها برای خود دنیایی شیرین و کشف‌نشده محسوب می‌شوند؛ یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها، دسر عربی مخملی است.
در این مطلب از مجله سیرنگ، می‌خواهیم طرز تهیه دسر عربی مخملی را در کنار یکدیگر یاد بگیریم. این دسر نه‌تنها بسیار خوشمزه است و با هر نوع ذائقه‌ای سازگار است، بلکه بسیار آسان و ساده نیز تهیه می‌شود و هر کسی می‌تواند آن را با کمترین میزان زحمت آماده کند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه دسر عربی مجلسی را یاد بگیریم.

روش تهیه دسر عربی مخملی

علاوه بر خوشمزه بودن و سهولت در طرز تهیه، دسر عربی مخملی یک مزیت بسیار بزرگ دیگر نیز دارد! آن هم این است که می‌توان آن را با کمترین مقدار مواد اولیه حاضر کرد. همین موضوع باعث شده است که دسر مخملی عربی به گزینه‌ای بسیار اقتصادی در بین دسرها تبدیل شده باشد. بد نیست بدانید که این دسر، با نام دسر با کرم کارامل و بیسکویت پتی بور نیز شناخته می‌شود. اگر به دسرهای خوشمزه و ساده علاقه دارید، توصیه می‌کنیم نگاهی به مقاله طرز تهیه انواع دسرهای شکلاتی برای مهمانی نیز داشته باشید. 
از مواد اولیه در طرز تهیه دسر عربی مجلسی برای مهمانی باید به موارد زیر اشاره کرد:
پودر ژله کرم کارامل: 1 بسته
پودر کافی میکس: 1 بسته
بیسکویت پتی بور: 1 بسته
شیر: 2 پیمانه
خامه: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 4 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: 2 قاشق چای‌خوری
این مقدار از مواد اولیه که در طرز تهیه دسر با بیسکویت پتی بور مشاهده کردید، می‌تواند برای تهیه حدود 6 تا 8 اسلایس کافی باشد. اگر دوست داشتید که مقدار بیشتری از این دسر را برای مهمانی‌های پرجمعیت‌تر تهیه کنید، تنها کافی است که مقدار هر یک از مواد اولیه را به نسبت مساوی بیشتر کنید. همچنین اگر فکر می‌کنید که این مقدار برایتان زیاد است، کافی است که مقدار مواد اولیه را باز هم با همان نسبت مساوی، کاهش دهید.

طرز تهیه دسر با کرم کارامل و بیسکویت پتی بور

همان‌طور که به آن اشاره کردیم، دسر عربی با کرم کارامل و بیسکویت پتی بور همان دسر مخملی عربی است؛ اگر می‌خواهید بدانید که چرا به این دسر، مخملی گفته می‌شود، پس باید طرز تهیه آن را در این بخش تا انتها بخوانید. تهیه این دسر بسیار ساده است، تنها برای تهیه آن نیاز به مقداری صبر دارید؛ زیرا این دسر باید حدود 3 تا 5 ساعت در یخچال استراحت کند. اگر دنبال دسرهای سریع‌تر هستید، می‌توانید طرز تهیه دسر بدون شیر و خامه را در مجله کیک و شیرین سیرنگ بخوانید.
در طرز تهیه دسر با کرم کارامل و بیسکویت پتی بور، کافی است که مطابق با مراحل زیر پیش بروید:
پیش از هر چیز، قابلمه‌ای بزرگ حاضر کنید آن را روی شعله متوسط قرار دهید. شیر را به همراه شکر، پودر ژله کرم کارامل و پودر کافی میکس، داخل قابلمه ریخته و حرارت را روشن کنید. روی حرارت ملایم، به‌آرامی همه مواد اولیه را هم بزنید تا به‌صورت یکدست، با یکدیگر ترکیب شوند. بعد از آن باید قابلمه را از روی گاز بردارید.
اکنون باید خامه را داخل کاسه‌ای با اندازه مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. بهترین حرارت برای این کار، حرارت بخار آب کتری است. زمانی که خامه روی حرارت رقیق شد، باید آن را داخل قابلمه شیر ریخته و آن‌قدر هم بزنید که خامه و شیر به ترکیبی یکدست تبدیل شوند.
اکنون باید محتویات قابله را داخل دستگاه مخلوط‌کن بریزید. بعد از آن باید بیسکویت‌ها را داخل دستگاه بریزید. قبل از اضافه‌کردن بیسکویت‌ها، مقداری آن‌ها را با دست خرد کنید، سپس داخل مخلوط‌کن بریزید. دستگاه را روشن کنید و همه مواد اولیه را به‌خوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
برای اینکه دسر عربی مخملی به بهترین شکل خودش را بگیرد، باید مقداری ژلاتین هم به آن اضافه کرد. برای آماده‌کردن ژلاتین باید آن را با 1/4 پیمانه آب سرد مخلوط کرده و مانند رقیق‌کردن خامه، روی بخار کتری قرار دهید. زمانی که ژلاتین به‌خوبی در آب حل شد، باید آن را نیز به محتویات مخلوط‌کن اضافه کنید. دستگاه را مجددا روشن کرده و برای چند دقیقه دیگر نیز مواد را مخلوط کنید.
قالب مناسبی برای دسر عربی خود انتخاب کنید و کف آن را با روغن چرب کنید؛ این کار کمک می‌کنند که دسر راحت‌تر از قالب جدا شود. برای اینکه هیچ گلوله یا تکه درشتی در دسر وجود نداشته باشد، مایع دسر را یک‌بار از صافی رد کرده و سپس داخل قالب بریزید. قالب دسر را برای 4 تا 5 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا ببندد و سفت شود.
در زمان سرو، دسر را به‌آرامی از قالب جدا کنید. چند عدد از بیسکویت باقی‌مانده را حسابی آسیاب کنید تا پودر شوند. سپس بیسکویت پودر شده با الک، روی دسر خود بریزید. با این کار، دسر شما بافتی مخملی خواهد گرفت؛ دلیل نام‌گذاری دسر مخملی عربی نیز دقیقاً به همین علت است. اکنون طرز تهیه دسر با کرم کارامل و بیسکویت پتی بور به پایان رسیده است، نوش جان!

طرز تهیه دسر عربی مجلسی برای میهمانی

طرز تهیه دسر عربی بدون کرم کارامل

اگر به مزه کرم کارامل علاقه ندارید یا اینکه به دنبال دسرهای عربی خلاقانه‌تری می‌گردید، شاید بد نباشد که نگاهی به دسرهای عربی بدون کرم کارامل نیز نگاهی داشته باشید. در این بخش قصد داریم که تعداد از دسرهای ساده عربی بدون نیاز به کرم کارامل را به شما آموزش دهیم. همچنین پیشنهاد می‌کنیم که قبل از آن، نگاهی به مقاله طرز تهیه دسر بدون تخم‌مرغ نیز در مجله سیرنگ، نگاهی داشته باشید.
از جمله معروف‌ترین دسرهای عربی بدون کرم کارامل باید به موارد زیر اشاره کرد:

دسر مهلبیه

این دسر از ساده‌ترین دسرها است و بافتی بسیار لطیف و خامه‌ای دارد. در طرز تهیه آن شما نیاز به مواد اولیه زیر خواهید داشت:
شیر: 4 پیمانه
شکر: 1/2 پیمانه (یا بیشتر، به ذائقه‌ی خودتان بستگی دارد)
نشاسته ذرت (یا آرد برنج): 4 قاشق غذاخوری
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
هل (پودر شده): 1/2 قاشق چای‌خوری (اختیاری)
پسته یا بادام خرد شده: به مقدار لازم
در طرز تهیه این دسر نیز ابتدا باید نشاسته را در شیر سرد حل کنید. سپس هراندازه که از شیر باقی‌مانده است را باید در قابلمه‌ای ریخته و شکر را نیز به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا شکر به‌خوبی حل شود. مخلوط شیر و نشاسته را نیز باید کم‌کم به شیر اضافه کنید تا مایع دسر شما به‌آرامی غلیظ شده و به بافتی شبیه به بافت فرنی برسد. گلاب و هل را باید در انتهای پخت اضافه کنید. بعد از 2 دقیقه دسر را داخل ظرف سرو ریخته و در یخچال قرار دهید. در زمان سرو نیز رویش را با پسته تزیین کنید.

دسر اُم علی

این دسر بسیار ساده است و خاستگاه آن نیز کشور مصر است. برای تهیه دسر ام علی شما باید مواد اولیه زیرا را از قبل آماده کرده باشید:
نان کروسان یا شیرینی دانمارکی (خشک شده): 4 تا 5 عدد
شیر: 4 پیمانه
شکر: 1/2 پیمانه (یا بیشتر)
خامه: 1/2 پیمانه
کره: 50 گرم
کشمش:  1/4 پیمانه
پسته خرد شده: 1/4 پیمانه
بادام خرد شده: 1/4 پیمانه
نارگیل رنده شده: 1/4 پیمانه
وانیل: 1/2 قاشق چای‌خوری
طرز تهیه این دسر بسیار ساده است و تنها کافی است که ابتدا کروسان ساده یا شیرینی دانمارکی خشک‌شده را با دست خرد کرده و داخل قالبی که بتوان آن را در فر قرار داد، بریزید. داخل یک قابلمه، شیر را به همراه شکر و وانیل مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا گرم شوند. حال باید مخلوط شیر را روی شیرینی خردشده بریزید. در انتها نیز باید مقداری خامه، کره، کشمش، پسته یا بادام و پودر نارگیل اضافه کنید. قالب را برای 30 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه قرار دهید تا روی دسر طلایی شود، سپس آن را سرو کنید.

طرز تهیه دسر عربی مجلسی برای میهمانی

دسر رز بحلیب

این دسر را می‌توان با شیربرنج اصیل خودمان یکی دانست؛ تنها تفاوتی که وجود دارد، سبک پخت و آماده‌سازی این دسر است. برای تهیه دسر رز بحلیب باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
برنج (ترجیحاً نیم‌دانه): 1/2 پیمانه
شیر: 4 پیمانه
شکر: 1/2 پیمانه (یا بیشتر بسته به ذائقه خودتان)
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
پسته خرد شده: به میزان لازم
ابتدا برنج را به‌خوبی بشویید و اجازه دهید که برای حداقل یک شب در آب خیس بخورد. سپس یک مرتبه دیگر آن را شسته و همراه با 2 پیمانه آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید که بپزد. زمانی که آب برنج خشک شد، شیر را به همراه شکر اضافه کنید و مجددا اجازه دهید بپزد. برای این کار حدود 30 تا 40 دقیقه کافی خواهد بود. زمانی که به غلظت دلخواه خود رسیدید، می‌توانید گلاب را هم اضافه کنید. بعد از پخت، اجازه دهید که دسر مقداری از حرارت بیفتد، سپس آن را سرو کنید. می‌توانید آن را به‌صورت سرد نیز سرو کنید. روی دسر را نیز با پسته، بادام، دارچین یا گل‌سرخ تزیین کنید.

دسر لیالی لبنان

این دسر لایه‌لایه از جمله محبوب‌ترین دسرهای عربی بدون کرم کارامل است و تهیه آن نیز بسیار آسان است. برای تهیه آن به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
سمید (آرد سمولینا): 1 پیمانه
شیر: 3 پیمانه
شکر: 1/2 پیمانه
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه: 200 گرم
شکر: 1 پیمانه
آب: 1/2 پیمانه
آب‌لیمو ترش: 1 قاشق چای‌خوری
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
پسته خرد‌شده: به میزان لازم
طرز تهیه این دسر همان‌طور که به آن اشاره کردیم، بسیار آسان است. برای تهیه لایه آردی آن، ابتدا باید آرد سمولینا را همراه با شیر و شکر داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید. سپس باید قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید که مایع شما پخته و به غلظت مناسب برسد. قبل از رسیدن به غلظت موردنظر، گلاب را نیز اضافه کرده و هم بزنید. مایع دسر را داخل ظرفی مناسب ریخته و روی آن را صاف کنید. خامه را نیز به‌عنوان لایه‌ای دیگر روی سمید ریخته و مجدداً سطح آن را صاف کنید. می‌توانید با چاقو یا هر ابزار مناسب دیگر، این دو لایه را برش بزنید.
حال باید شربت را تهیه کنید. برای این کار ابتدا آب و شکر را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید که بدون هم‌زدن، شکر به‌خوبی در آب حل شود. در انتها گلاب و آب لیمو‌ترش را اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد تا غلیظ شود. اندکی که شربت خنک شد، آن را روی لایه‌های سمید و خامه بریزید. در نهایت دسر را چند ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. در زمان سرو نیز می‌توانید روی دسر را با پسته تزیین کنید.

کلام آخر

در این مطلب برای شما از طرز تهیه دسر عربی مخملی یا همان دسر با کرم کارامل و بیسکویت پتی بور صحبت کردیم. همچنین نگاهی به طرز تهیه چند دسر عربی بدون کرم کارامل نیز داشتیم. امیدواریم که این دسرها را در اولین فرصت تهیه کرده و تجربه خود را با ما نیز به اشتراک بگذارید. یادتان نرود که برای تهیه این دسرها، می‌توانید از محصولات سیرنگ نیز استفاده کنید؛ بیسکویت پتی بور سیرنگ بهترین گزینه برای ارتقای کیفیت این دسرها به شمار می‌رود.

سوالات متداول

خیر، این دسر مناسب سرو همراه با چای نیست و باید آن را به‌صورت سرد میل کرد. بهترین زمان برای سرو این دسر نیز معمولاً بعد از صرف شام است.

این دسر را نمی‌توان یک دسر مناسب برای رژیم‌های لاغری دانست؛ اما شما می‌توانید اندکی از آن را در روزهای رژیم آزاد نوش جان کنید.

برای تهیه این دسرهای عربی می‌توانید از بیسکویت پتی بور سیرنگ یا کرم کنجد پسته‌ای سیرنگ استفاده کنید و دسرهای خوشمزه‌تری داشته باشید.
از من بپرس... مشاوره خرید(واحد صادرات)
از من بپرس... مشاوره خرید(واحد صادرات)