تنوع حلوا آنقدر زیاد است که اگر بخواهیم برای یک سال هر روز حلوا درست کنیم، باز هم زمان برای چشیدن مزه تمام انواع حلوا کم خواهیم آورد. از جمله متفاوتترین حلواهایی که میتوانید در طول عمر خود تجربه کنید، بیشک باید به حلوا زنجبیلی اشاره کرد. این حلوا از جمله حلواهای هندی است و بر پایه ریشه زنجبیل تازه تهیه میشود.
در این مقاله از مجله کیک و شیرینی سیرنگ، میخواهیم طرز تهیه حلوا زنجبیلی را در کنار هم یاد بگیریم. طرز تهیه این حلوا را میتوان در دستهبندی دستورالعملهای حرفهای قرار داد، اما با راهنمایی که در ادامه در اختیار شما قرار خواهیم داد، میتوانید آن را بهراحتی تهیه کنید. همچنین نگاهی به نکات مهم تهیه حلوا زنجبیلی نیز خواهیم داشت.
روش تهیه حلوا زنجبیلی
شاید در ابتدای کار فکر کنید که طرز تهیه حلوا زنجبیل، به مواد اولیه بسیار زیادی نیاز خواهید داشت؛ اما در جواب باید بگوییم که خیر! این حلوا را میتوان با دمدستیترین مواد اولیه نیز تهیه کرد و هیچ چالش خاصی برای تهیه آنها وجود نخواهد داشت. درست به همین دلیل، این حلوا یکی از بهترین گزینهها برای ماه محرم به شمار میرود. در همین راستا بد نیست که نگاهی به طرز تهیه حلوا برای محرم در مجله سیرنگ داشته باشید.
از جمله مواد اولیه حلوا زنجبیلی باید به موارد زیر اشاره کرد:
ریشه زنجبیل تازه: 500 گرم
روغن آفتابگردان: 500 میلیلیتر
سرشیر: 500 گرم
شیر: 500 میلیلیتر
شکر: 500 گرم
بادام: 100 گرم + 50 گرم برای تزیین
هل: 5 تا 8 عدد
زعفران: 4 تا 5 پر
گلاب: 3 تا 4 قاشق چایخوری
این مقدار از مواد اولیه که طرز تهیه حلوا زنجبیلی مشاهده کردید، میتواند برای تهیه حدود یک کیلوگرم حلوا کافی باشد. اگر فکر میکنید که این مقدار برای شما زیاد است، میتوانید هر یک از مواد اولیه را به نسبت مساوی کم کنید. همچنین اگر میخواهید برای مجالس بزرگتر از این حلوا استفاده کنید، میتوانید مقدار هر یک از مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید و در نهایت حلوای بیشتری تهیه ببینید.
مراحل تهیه حلوا زنجبیلی
برخلاف بسیاری از انواع حلوا ایرانی، مدتزمان لازم در طرز تهیه حلوا زنجبیلی بسیار کوتاهتر است. این حلوا را میتوانید خیلی سریع و تنها در عرض کمتر از یک ساعت برای خود و عزیزانتان حاضر کنید. از دیگر حلواهای سادهای که توصیه میکنیم حتما طرز تهیه آنها را نیز یاد بگیرید، حلوا ارده با شیره خرما است؛ شما میتوانید دستور تهیه آن را بهصورت کامل در مجله سیرنگ مطالعه کنید.
در طرز تهیه حلوا زنجبیلی لازم است که مطابق با مراحل زیر پیش بروید:
ابتدا زنجبیلها را خوب بشویید و سپس پوست آنها را بهصورت کامل بگیرید. سپس ریشههای زنجبیل تازه را به مدت 15 دقیقه داخل آب ولرم قرار دهید تا اندکی نرم شوند و برای پخت مناسب باشند. پس از این مدتزمان، آنها را داخل مخلوطکن ریخته، دستگاه را روشن کنید تا در نهایت به خمیری نرم و یکدست برسید.
در همین مدتزمان، باید بادامها را نیز له کرده و بهصورت خمیری درآورید. برای این کار کافی است که برای چند دقیقه بادامها را داخل آب جوش قرار دهید. (میتوانید از روش بلانچکردن نیز استفاده کنید.) سپس باید آنها را داخل مخلوطکن ریخته و له کنید. در نهایت باید مانند زنجبیل، به بافتی نرم و یکدست رسیده باشید.
حال زعفران را در 1/4 استکان آب جوش بریزید و اجازه دهید که دم بکشد؛ این کار کمک میکند که عطر و رنگ زعفران آزاد شود. برای نتیجه بهتر، میتوانید از یخ و آب جوش بهصورت همزمان استفاده کنید. بعد از 10 دقیقه که زعفران دم کشید، گلاب را نیز به آن اضافه کنید. این ترکیب را تا مراحل بعدی کنار بگذارید.
در مرحله بعدی، قابلمه یا تابه مناسبی را انتخاب کنید و روغن را داخل آن بریزید. زمانی که روغن روی حرارت ملایم داغ شد، هلها را شکسته و به داخل آن اضافه کنید. برای عطروطعم قویتر، میتوانید هلها را پوست گرفته، آسیاب کنید و سپس داخل روغن بریزید. اندکی این ترکیب را تفت دهید و کنار بگذارید.
زنجبیل لهشده را در همان ظرف بریزید و نیمی از شیر را نیز به آن اضافه کنید. ظرف را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید که جوش بیاید. زنجبیل باید آنقدر بجوشد که حتی از قبل هم نرمتر شود. بعد از آن باید شکر را به ترکیبات خود اضافه کنید. 5 دقیقه که گذشت، شکر باید بهخوبی حل شده باشد و محتویات ظرف نیز باید شروع به قلزدن کرده باشد. اگر به این وضعیت نرسیدید، اندکی بیشتر صبر کنید.
اکنون لازم است که سرشیر و پوره بادام را نیز به ترکیب زنجبیل و شیر اضافه کنید. اگر شعله زیاد است، آن را کم کنید و در همین حین، مدام محتویات ظرف را هم بزنید. این کار را باید آنقدر تکرار کنید که زنجبیل شروع به تغییر رنگ کرده و تیره شود.
ترکیب روغن و هل که کنار گذاشته بودید را با نیمه باقیمانده شیر ترکیب کنید. سپس این ترکیب را آرامآرام در زمان همزدن حلوا داخل ظرف روی گاز، به آن اضافه کنید. این کار کمک میکند که زنجبیل نسوزد؛ این مرحله را تا جایی ادامه دهید که کل روغن و باقیمانده شیر را به ترکیبات حلوا اضافه کرده باشید.
به همزدن و تفتدادن ادامه دهید، تا زمان که حلوای شما به رنگ و غلظت مناسب برسد. زمانی که حلوا به قاشق چسبید و بهسختی از آن ریخت، باید تفتدادن را ادامه دهید. بعد از اینکه به این مرحله رسیدید، میتوانید ترکیب زعفران و گلاب را به آن اضافه کنید. خوب زعفران را با حلوا هم بزنید و سپس آن را از روی حرارت بردارید.
اکنون طرز تهیه حلوا زنجبیلی شما به پایان رسیده است. روی حلوا را با خلال بادام یا بادام خرد شده تزیین کرده و در نهایت سرو کنید؛ نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت حلوا
نکات مهم در تهیه حلوا زنجبیلی
در طول طرز تهیه حلوا زنجبیلی، ما سعی کردیم تمام نکات لازم را برای شما بازگو کنیم که بتوانید در نهایت نتیجهای شگفتانگیز را شاهد باشید. اگر اندکی از آشپزی سررشته داشته باشید، خوب میدانید که هر دستور تهیه را میتوان با فوتوفنهای خاص چندبرابر بهتر کرد؛ اگر شما نیز میخواهید حلوا زنجبیلی حرفهایتری داشته باشید، نکات زیر میتوانند برایتان مفید باشند:
- بهجای استفاده از روغن آفتابگردان میتوانید از کره هم استفاده کنید. استفاده از کره میتواند هم عطر و هم مزه حلوا را بهتر کند.
- در دستور اصلی هندی، بهجای سرشیر از مادهای به اسم Khoya استفاده میشود. چون این ماده در ایران موجود نیست، میتوانید از سرشیر، شیر عسلی، پنیر ریکوتا یا از ترکیب شیرخشک و شیر و 2 قاشق کره استفاده کنید.
- بهجای استفاده از شکر، میتوانید از عسل یا شیره نیز استفاده کنید. یادتان باشد که اگر شیر عسلی را جایگزین سرشیر کردید، باید مقدار شیرینکننده را بسیار کمتر کنید تا مزه حلوا خراب نشود.
- بهطورکلی اگر فکر میکنید که میزان شکر در این دستور تهیه زیاد است، میتوانید آن را بسته به ذائقه خود کاهش دهید.
- همچنین اگر میخواهد که حلوا سالمتری تهیه کرده باشید، میتوانید میزان روغن را به 300 گرم کاهش دهید.
- شما میتوانید حلوا زنجبیل را حداکثر تا 10 روز در یخچال نگهداری کنید.
مطالعه مقاله طرز تهیه حلوا عربی را از دست ندهید.
کلام آخر
در این مطلب برای شما از طرز تهیه حلوا زنجبیلی صحبت کردیم. حلوای زنجبیل یک نوع حلوا هندی است که مزهای بسیار متفاوت از حلوا سنتی ایرانی دارد؛ به همین دلیل میتواند توجه خیلی از افراد را به خود جلب کند. امیدواریم که این حلوا را در اولین فرصت تهیه کرده و نظرات خود را بعد از تجربه مزه آن، با ما نیز در میان بگذارید. همچنین به یاد داشته باشید که اگر فرصت یا امکانات کافی را برای تهیه این حلوا ندارید، میتوانید از محصولات سیرنگ استفاده کنید؛ حلوا ارده سیرنگ جایگزین مناسبی برای این دسر است!